Skip to content
KWALITEIT

Hulp nodig bij het kwaliteitsbeleid?

Hebt u de ambitie om een ISO 9001-certificaat te behalen of bent u reeds jaren een trotse bezitter van dit certificaat? Wij ondersteunen u graag bij alle facetten.

Bij Trinmo zijn we er van overtuigd dat een kwaliteitsbeleid voornamelijk een toegevoegde waarde moet zijn voor de werking van uw organisatie.  Graag helpen we u met het formaliseren en optimaliseren van een doorgedreven kwaliteitsbeleid waar u echt iets aan hebt!

Contacteer ons om te ontdekken wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen!

Wat is een kwaliteitsbeleid?

Bij Trinmo beschrijven we een kwaliteitsbeleid als het vermogen om aan alle verwachtingen te voldoen.
Deze verwachtingen worden niet alleen gesteld door de klant maar bovendien door werknemers, leveranciers, de overheid etc.

Het voldoen aan verwachtingen vormt de basis van zakendoen en daarom zijn we er bij Trinmo van overtuigd dat elk bedrijf al in het bezit is van een kwaliteitsbeleid. Echter merkern we dat dit kwaliteitsbeleid vaak niet is geformaliseerd. Het formaliseren van een kwaliteitsbeleid stelt het bedrijf in staat om moeilijke periodes zoals personeelswijzigingen en groei optimaal door te komen. 

Wil u meer weten over onze visie op kwaliteitsbeleid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Q & A - ISO 9001

Het kwaliteitsbeleid is in geen enkel bedrijf hetzelfde, we hechten dan ook veel belang aan een grondige voorstudie. Tijdens deze voorstudie proberen we met zoveel mogelijk personen binnen uw bedrijf te spreken. 

Na de voorstudie stellen we een gepersonaliseerd plan op. Dit plan is in de meeste gevallen gebaseerd op een langetermijnsamenwerking waarbij we op een kostenefficiënte manier het kwaliteitsbeleid mee verbeteren.

Gedurende het volledige traject houden we op regelmatige tijdstippen een formele evaluatie. Tijdens deze formele evaluatie gaan we na of ook wij aan jullie verwachtingen voldoen. We zijn er dan ook van overtuigd dat een langdurige en kwalitatieve samenwerking voordelig is voor beide bedrijven. 

Nee, wij zijn er van overtuigd dat een doorgedreven kwaliteitsbeleid een meerwaarde moet zijn voor het bedrijf. Het behalen van een ISO-9001 certificaat raden we enkel aan wanneer dit een eis van uw klanten is of wanneer u zich hier met wil onderscheiden van uw concurrenten.

Vaak horen we bedrijven zeggen “Een ISO-9001 Certificaat daar beginnen we niet aan. Dat zijn enkel onnodige papieren en kosten”. 

Uiteraard zijn we het bij Trinmo niet eens met deze uitspraak. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat enkel documenten en procedures moeten worden opgesteld die een meerwaarde kunnen betekenen voor onze klant.

Bent u al in het bezit van een ISO-9001 certificaat en wil u graag een grondige herziening van de documentatie? Wij kunnen een audit uitvoeren om te bepalen welke documenten en procedures nu echt nodig zijn. Dit kan u in de toekomst veel tijd besparen! Bekijk onze audit mogelijkheden!

Wist u trouwens dat onze korste ISO-9001 implementatie, maar uit 1 document van 12 pagina’s bestaat? We vertellen u er graag meer over!

Trinmo is niet alleen actief als een adviesbureau maar ook als een opleidingscentrum voor alle Kwaliteit, Veiligheid en Milieuopleidingen.

We stellen met plezier een persoonlijke opleiding of workshop op maat op. Onze incompany opleidingen starten vanaf € 1050 per dag.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Ook bij (langdurige) fulltime vervangingen kunnen we u helpen. 

Graag bespreken we samen de mogelijkheden. 

Het behalen van een ISO-9001 certificaat moet steeds als investering worden beschouwd.
Uiteraard brengt de implementatie en externe audit van de norm kosten met zich mee. Deze kosten hangen af van de grote en complexiteit van het bedrijf. 

Implementatie: De norm kan u zelf implementeren. Echter adviseren we om u steeds te laten bijstaan door een specialist van Trinmo. De begeleiding van deze implementatie kan al vanaf € 1900

Externe audit: De kosten van de externe audit variëren erg en zijn afhankelijk van de grootte, het aantal werven/ locaties waar u werkzaam bent en de complexiteit van uw firma.

Het extern auditkantoor bepaald de tarieven. Per periode van 3 jaar moet een totaalbedrag van minimaal € 5000 worden gerekend. € 2500 in het eerste jaar en € 1250 in jaar twee en drie.

Begeleiding tijdens de externe audit: Het is aangeraden om u tijdens de externe audit te laten bijstaan door een specialist van Trinmo. Deze specialist kent de norm door en door en ondersteund u bij de vertaling van de norm naar de praktijk. Wij nemen steeds kostprijs voor begeleiding tijdens de audit steeds mee op in de offerte. Al onze kwaliteitsconsulenten beschikken over een CQI | IRCA erkend lead auditor ISO-9001 certificaat.

Onderhoud van het kwaliteitsbeleid: Een kwaliteitsbeleid volgens ISO-9001 is een levend document. Het is belangrijk om dit systeem te blijven onderhouden gedurende het jaar. We raden steeds aan om minimaal 4 begeleidingsdagen per jaar te plannen.

 

 

In België is NBN verantwoordelijk voor de ISO normen.  U kan de norm en meer informatie terugvinden op hun website.

CONTACTEER ONS

We zijn échte mensen hier bij Trinmo.

U wil beroep doen op één van onze diensten? Aarzel dan niet om contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Aanvraag versturen

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel antwoord.