Skip to content

AUDITING

Interne audit

Meten is weten. Wij ondersteunen u graag bij het uitvoeren van een interne audit volgens VCA, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 of de algemene wetgeving.

Onze interne auditors beschikken allemaal minimaal over een door de IRCA erkend ISO 9001 lead auditor-certificaat.

Contacteer ons voor meer informatie!

Interne Audit

Aanbod van interne audits

Algemeen veiligheidsbeleid: Weet u als zaakvoerder welke stappen ondernomen moeten worden om te voldoen aan de codex over het welzijn op het werk? Wij voeren voor u een uitgebreide audit uit zodat u minimaal op de hoogte bent van de inbreuken in uw bedrijf.

Milieuwetgeving: De Belgische milieuwetgeving is continu in beweging. Ondanks het verkrijgen van een omgevingsvergunning (oude milieuvergunning) is het aanbevolen om op regelmatige basis een interne milieuaudit te laten uitvoeren. Zo blijft u zeker dat aan alle milieueisen is voldaan.

Volgens normering: Indien u over een ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 of VCA certificaat beschikt is het verplicht om op regelmatige basis een interne audit uit te voeren. Wij kunnen deze interne audit voor u uitvoeren of uw eigen interne auditoren ondersteunen tijdens deze audits.

Q & A - Interne audit

Trinmo is niet alleen actief als een adviesbureau maar ook als een opleidingscentrum voor alle Kwaliteit, Veiligheid en Milieuopleidingen.

We stellen met plezier een persoonlijke opleiding of workshop op maat op. Onze incompany opleidingen starten vanaf € 1050 per dag.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Ook bij (langdurige) fulltime of parttime vervangingen kunnen we u helpen. 

Graag bespreken we samen de mogelijkheden. 

Verschillende normen verplichten om op regelmatige tijdstippen een interne audit uit te voeren. Wat, wanneer en hoe vaak de interne audit plaats zal vinden kan u meestal zelf bepalen. Wij raden steeds aan om elk proces minimaal jaarlijks te auditeren.

Indien u niet over een normering beschikt kan een interne audit een duidelijk beeld scheppen over het geauditeerd onderwerp. Vaak merken we dat bedrijven zich in regel willen stellen met de wetgeving, maar niet op de hoogte zijn van de gebreken in het bedrijf.

Wil u meer informatie over de interne audit volgens VCA 2017/6.0? Neem dan zeker een kijkje op onze blogpost.

 

De interne audit start altijd bij het vastleggen van een goed auditprogramma. In dit auditprogramma bepalen we welke eisen wanneer zullen worden geauditeerd.

Na het opstellen van een auditprogramma voeren we de audit zelf uit. Tijdens de audit spreken we (interne)werknemers, controleren we de documentatie en gaan we langs op werven. Afhankelijk van de te auditeren materie maken we gebruik van een checklist.

Een audit is maar zo goed als de opvolging van de taken. U ontvangt van ons een verslag. Met de bevindingen van de audit stellen we samen een praktische to-dolijst op. 

Elke (interne) auditor bij Trinmo heeft minimaal een internationaal erkende IRCA lead auditor ISO 9001 opleiding gevolgd en beschikt ervaring binnen de te auditeren materie. 

Meer informatie vindt u op de website van CQO/ IRCA

Helaas zijn wij niet erkend om een externe audit volgens VCA, ISO 9001, ISO 14001 of ISO 45001 uit te voeren. 

Wel kunnen we u ondersteunen tijdens de externe audit of de interne audit voor u uitvoeren.

We helpen u graag vrijblijvend bij het vinden van een auditkantoor dat erkend is voor de bij u te auditeren norm. Neem hiervoor contact met ons op.

CONTACTEER ONS

We zijn échte mensen hier bij Trinmo.

U wil beroep doen op één van onze diensten? Aarzel dan niet om contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Aanvraag versturen

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel antwoord.