Skip to content

MILIEU

Hulp nodig bij uw ISO 14001 beleid?

Hebt u de ambitie om een ISO 14001-certificaat te behalen of bent u al jaren een trotse bezitter van dit certificaat? Wij ondersteunen u graag bij alle facetten van de norm.

Contacteer ons om te ontdekken wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen!

Milieu

Wat kunnen we voor u betekenen?

Consultancy: Onze ervaren consulenten begeleiden u van A tot Z bij het voldoen aan de ISO 14001 norm.

Interne audits: Wij helpen u bij het in kaart brengen van alle milieuaspecten binnen uw bedrijf. Wanneer u de trotse bezitter bent van een ISO 14001 certificaat kunnen we u ontzorgen van de verplichte interne audits.

Opleiding: Leid u graag werknemers op tot interne auditor of maakt u uw werknemers graag bewust over hun bijdrage aan uw beleid? We werken graag een opleiding op maat van uw bedrijf uit.

Q & A - Milieu - ISO 14001

Het milieubeleid is in geen enkel bedrijf hetzelfde, we hechten dan ook veel belang aan een grondige voorstudie. Tijdens deze voorstudie voeren we een interne audit uit om te bepalen waar het bedrijf al staat.

Na de voorstudie stellen we een gepersonaliseerd plan op. Dit plan is in de meeste gevallen gebaseerd op een langetermijnsamenwerking waarbij we op een kostenefficiënte manier het milieubeleid verbeteren. 

Tijdens het volledige traject houden we op regelmatige tijdstippen een formele evaluatie. Tijdens deze formele evaluatie gaan we na of ook wij aan jullie verwachtingen voldoen. We zijn er dan ook van overtuigd dat een langdurige en kwalitatieve samenwerking voordelig is voor beide partijen. 

Nee, we zijn er van overtuigd dat een doorgedreven milieubeleid een meerwaarde moet zijn voor het bedrijf. Het behalen van een ISO 14001 certificaat raden we alleen aan wanneer dit een eis van uw klanten is of wanneer u zich hier met wil onderscheiden van uw concurrenten.

Trinmo is niet alleen actief als een adviesbureau maar ook als een opleidingscentrum voor alle Kwaliteit, Veiligheid en Milieuopleidingen.

We stellen met plezier een persoonlijke opleiding of workshop op maat op. Onze incompany opleidingen starten vanaf € 1050 per dag.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Ook bij (langdurige) fulltime vervangingen kunnen we u helpen. 

Graag bespreken we samen de mogelijkheden. 

Het behalen van een ISO 14001 certificaat moet steeds als investering worden beschouwd.
Uiteraard brengt de implementatie en externe audit van de norm kosten met zich mee. Deze kosten hangen af van de grote en complexiteit van het bedrijf. 

Implementatie: De norm kan u zelf implementeren. Echter adviseren we om u steeds te laten bijstaan door een specialist van Trinmo. De begeleiding van deze implementatie kan al vanaf € 1900

Externe audit: De kosten van de externe audit variëren erg en zijn afhankelijk van de grootte, het aantal werven/ locaties waar u werkzaam bent en de complexiteit van uw firma.

Het extern auditkantoor bepaald de tarieven. Per periode van 3 jaar moet een totaalbedrag van minimaal € 5000 worden gerekend. € 2500 in het eerste jaar en € 1250 in jaar twee en drie.

Begeleiding tijdens de externe audit: Het is aangeraden om u tijdens de externe audit te laten bijstaan door een specialist van Trinmo. Deze specialist kent de norm door en door en ondersteund u bij de vertaling van de norm naar de praktijk. Wij nemen steeds kostprijs voor begeleiding tijdens de audit steeds mee op in de offerte. Al onze kwaliteitsconsulenten beschikken over een CQI | IRCA erkend lead auditor ISO-9001 certificaat.

Onderhoud van het kwaliteitsbeleid: Een kwaliteitsbeleid volgens ISO-9001 is een levend document. Het is belangrijk om dit systeem te blijven onderhouden gedurende het jaar. We raden steeds aan om minimaal 4 begeleidingsdagen per jaar te plannen.

In België is NBN verantwoordelijk voor de ISO normen.  U kan de norm en meer informatie terugvinden op hun website.

CONTACTEER ONS

We zijn échte mensen hier bij Trinmo.

U wil beroep doen op één van onze diensten? Aarzel dan niet om contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Aanvraag versturen

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel antwoord.