Skip to content

VEILIGHEID

Algemeen veiligheidsbeleid

Wij ondersteunen de zaakvoerder of preventieadviseur alle vraagstukken met betrekking tot veiligheid. Hierbij geven onze ervaren consultants steeds een no-nonsense en praktijkgericht advies. Dit kan zowel voor korte als langere opdrachten, met of zonder een certificaat.

VCA*/**/P

Hebt u de ambitie om een VCA*/**/P te behalen of beschikt u reeds over een VCA-certificaat? Dan bent u bij Trinmo aan het goede adres. Wij kunnen u ondersteunen bij het opzetten, implementeren en instandhouden van het VCA-beleid.

Enkel nood aan een interne audit of opleidingen VCA/ risico volle taken? Contacteer ons voor meer informatie.

ISO 45001

Wilt u zich onderscheiden van uw collega’s op het vlak van veiligheid? Trinmo kan u ondersteunen bij het opzetten, implementeren en instandhouden van een ISO 45001-veiligheidsbeleid. Zo laat u zien dat veiligheid echt telt!

Enkel nood aan een interne audit of opleidingen VCA/ risico volle taken? Contacteer ons voor meer informatie.

Q & A - Veiligheid

Een veiligheidsbeleid is enkel bedrijf anders, we hechten dan ook veel belang aan een grondige voorstudie. Tijdens deze voorstudie proberen we met zoveel mogelijk personen binnen uw bedrijf te spreken. 

Na de voorstudie stellen we een gepersonaliseerd plan op. Dit plan is in de meeste gevallen gebaseerd op een langetermijnsamenwerking waarbij we op een kostenefficiënte manier het kwaliteitsbeleid mee verbeteren.

Gedurende het volledige traject houden we op regelmatige tijdstippen een formele evaluatie. Tijdens deze formele evaluatie gaan we na of ook wij aan jullie verwachtingen voldoen. We zijn er dan ook van overtuigd dat een langdurige en kwalitatieve samenwerking voordelig is voor beide partijen. 

Nee, wij zijn er van overtuigd dat een doorgedreven veiligheidsbeleid een meerwaarde moet zijn voor het bedrijf. Het behalen van een ISO-45001 certificaat raden we enkel aan wanneer dit een eis is van uw klanten  of wanneer u zich hier met wil onderscheiden van uw concurrenten.

Het type VCA-certificaat dat u als bedrijf moet behalen is afhankelijk van uw personeelsbestand en activiteit.

VCA*: Dit certificaat is bedoeld voor bedrijven zonder onderaannemers. Zelfstandige zonder personeel worden niet beschouwd als onderaannemers.

VCA**: Dit certificaat is bedoeld voor bedrijven met onderaannemers of bedrijven zonder onderaannemers die zich willen onderscheiden van hun concurrenten.

VCA-P: Dit certificaat is voor bedrijven die actief zijn als hoofdaannemers binnen de petrochemie. 

 

Twijfelt u over het type certificaat dat u moet behalen? Neem vrijblijvend contact op voor een gesprek.

 

Trinmo is niet alleen actief als een adviesbureau maar ook als een opleidingscentrum voor alle Kwaliteit, Veiligheid en Milieuopleidingen.

We stellen met plezier een persoonlijke opleiding of workshop op maat op. Onze incompany opleidingen starten vanaf € 1050 per dag.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Ook bij (langdurige) fulltime of parttime vervangingen kunnen we u helpen. 

Graag bespreken we samen de mogelijkheden. 

Het behalen van een ISO-45001 of VCA certificaat moet steeds als investering worden beschouwd.
Uiteraard brengt de implementatie en externe audit van de norm kosten met zich mee. Deze kosten hangen af van de grote en complexiteit van het bedrijf. 

Implementatie: De norm kan u zelf implementeren. Echter adviseren we om u steeds te laten bijstaan door een specialist van Trinmo. De begeleiding van deze implementatie kan al vanaf € 1900.

Wij kunnen ook de volledige implementatie voor onze rekening nemen. 

Externe audit: De kosten van de externe audit variëren erg en zijn afhankelijk van de grootte, het aantal werven/ locaties waar u werkzaam bent en de complexiteit van uw firma.

Het extern auditkantoor bepaald de tarieven. Per periode van 3 jaar moet een totaalbedrag van minimaal € 5000 worden gerekend. € 2500 in het eerste jaar en € 1250 in jaar twee en drie.

Begeleiding tijdens de externe audit: Het is aangeraden om u tijdens de externe audit te laten bijstaan door een specialist van Trinmo. Deze specialist kent de norm door en door en ondersteund u bij de vertaling van de norm naar de praktijk. Wij nemen de kostprijs voor begeleiding tijdens de audit steeds mee op in de offerte. 

Onderhoud van het veiligheidsbeleid: Een veiligheidsbeleid volgens ISO-45001 of VCA is een levend document. Het is belangrijk om dit systeem te blijven onderhouden gedurende het jaar. We raden steeds aan om minimaal 4 begeleidingsdagen per jaar te plannen.

 

 

Wanneer u als bedrijf een VCA-certificaat wil behalen moet u beantwoorden aan de VCA-checklist. Een extern auditkantoor controleerd tijdens een audit of u voldoet aan de vragen uit deze VCA-Checklist. Vraag 3.1 en 3.2 van deze checklist eisen dat elke operationele werknemer over een persoonlijk VCA-attest beschikt.

Om een persoonlijk VCA-attest te behalen moet de werknemer een VCA-examen afleggen. Na het slagen van dit examen ontvangt de werknemer een attest dat drie jaar geldig is.

Wist u dat wij ook cursussen en examens VCA aanbieden? Neem een kijkje op onze opleidingspagina voor meer informatie.

Via de website van BESACC-VCA kan u opzoeken of een bedrijf over een geldig VCA-certificaat beschikt.

CONTACTEER ONS

We zijn échte mensen hier bij Trinmo.

U wil beroep doen op één van onze diensten? Aarzel dan niet om contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Aanvraag versturen

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel antwoord.